Hogenkamp dwingt Hantuchova tot het uiterste

Richel Hogenkamp is er niet in geslaagd om in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Hobart voor een verrassing te zorgen. De Nederlandse qualifier trok in een spannend duel met Daniela Hantuchova aan het kortste eind: 6-7 (10), 6-7 (5).

In de eerste set liet Hantuchova, de voormalig nummer vijf van de wereld, bij 5-4 twee setpoints onbenut. Vervolgens deed Hogenkamp hetzelfde bij 6-4 in de tiebreak. Ze kreeg daarna nog één kans bij 10-9, maar moest de set toch aan de Slowaakse laten.

Ook in het tweede bedrijf beet Hogenkamp zich vast in Hantuchova, die twee keer een break voorsprong verspeelde. En in de tiebreak gaf de nummer 137 van de wereld zich nog steeds niet gewonnen toen ze 5-2 achterstond. Bij 5-5 dacht ze zelfs op setpoint te komen, maar de scheidsrechter corrigeerde een lijnrechter die een bal van Hantuchova uit had gegeven.

Hoog niveau

"Ongelooflijk, wat een zware wedstrijd", zei Hantuchova, de nummer 60 van de wereld, direct na afloop. "We haalden allebei een hoog niveau. Ik wist af en toe niet meer hoe ik de games moest winnen. Complimenten dus voor Richel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl