Andrew Luck was goed voor twee touchdown-passes voor Indianapolis Colts
NOS Sport

Geen revanche voor Denver Broncos in Super Bowl

In de National Football League (NFL) zijn de laatste vier kandidaten voor de Super Bowl, de finale van het American Football, bekend. Zondagavond behaalde Indianapolis Colts de finale van de American Football Conference (AFC) ten koste van Denver Broncos (24-13), dat daardoor niet de kans krijgt om zich te revancheren voor de pijnlijke nederlaag in de Super Bowl van vorig seizoen.

In de National Football Conference (NFC) plaatste Green Bay Packers zich voor de finale. De ploeg uit Wisconsin was met 26-21 te sterk voor Dallas Cowboys en neemt het in de eindstrijd op tegen titelverdediger Seattle Seahawks, dat als eerste team in tien jaar de Super Bowl voor de tweede keer op rij kan winnen.

In de finale van de Super Bowl spelen dus de winnaars van de AFC en de NFC tegen elkaar. Wel is het zo dat clubs uit de verschillende bonden 'gewoon' tegen elkaar uitkomen gedurende het seizoen.

Manning vs. Luck

In het duel tussen Indianapolis Colts en Denver Broncos waren alle ogen gericht op de strijd tussen de vijfvoudig most valuable player Peyton Manning, de quarterback van de Broncos, die tot 2012 nog in Indianapolis speelde en de ploeg in 2007 de Super Bowl bezorgde. En Andrew Luck, de opvolger van Manning.

In het duel wist Luck uit de schaduw van zijn voorganger te stappen. Hij stond aan de basis van twee touchdowns. Manning was goed voor een touchdown-pass en verliet aangeslagen het veld, waarna de tv-commentatoren zich hardop afvroegen of de 38-jarige Manning volgend seizoen nog wel zal terugkeren voor zijn achttiende seizoen in de NFL.

Ontknoping

Zondag, op Championship Sunday, krijgt de ontknoping in de NFL een vervolg. Dan neemt Indianapolis Colts het in de finale van de AFC op tegen New England Patriots voor een plek in de Super Bowl.

De Super Bowl, het jaarlijkse hoogtepunt op de Amerikaanse televisie, wordt op 1 februari afgewerkt in University of Phoenix Stadion in Glendale, Arizona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl