NOS Nieuws

Onrust onder Belgische agenten over IS-dreiging

Onder agenten in België heerst grote onrust na berichten over een melding dat IS Belgische agenten en hun familie zou willen doden. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws.

Op sociale media gaat rond dat de politie berichten van die strekking van de terreurorganisatie heeft onderschept. Er wordt bij gezegd dat de terrorismecel, een afdeling van de Belgische politie, de melding heeft bevestigd, "opdat iedereen gewaarschuwd is".

Altijd doelwit

De Belgische federale politie en het ministerie van Binnenlandse Zaken weten niets van een dreiging, schrijft de krant. Niettemin hebben zowel Vlaamse als Waalse agenten inmiddels hun profiel op sociale media extra afgeschermd. Ze verwijderden hun profiel- en omslagfoto's of vervingen die door een meer anonieme afbeelding. Later werden berichten over de dreiging weer verwijderd.

De politie van Antwerpen zegt dat het, gezien de gebeurtenissen in Parijs, raadzaam is dat politiemensen zich realiseren dat ze altijd doelwit zijn. "Wij raden onze mensen sowieso aan hun gegevens op internet af te schermen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl