Het 'supertrio' van FC Barcelona (Luis Suárez, Neymar en Lionel Messi) zorgde voor de goals

Barça langs Atlético, Messi toont klasse

FC Barcelona heeft een tik uitgedeeld aan concurrent Atlético Madrid. De nummer twee van de Spaanse competitie won in eigen huis met 3-1 van de nummer drie. Daardoor is Barcelona koploper Real Madrid tot op een punt genaderd. Real heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Lionel Messi was zoals zo vaak de grote animator bij Barça. De Argentijn was bij alle doelpunten betrokken. Na twaalf minuten zette hij voor op Luis Suárez, die de bal op gelukkige wijze verlengde richting Neymar. De Braziliaan bleef koel en rondde beheerst af.

Tien minuten voor rust bereidde Messi een goal van Suárez voor. Hij nam de bal met de bovenarm mee, maar de scheidsrechter liet het begaan. Messi liep door, passte op Suárez en de Uruguayaan schoot gedecideerd raak.

Messi veroorzaakt penalty

In de tweede helft was Messi onbedoeld ook betrokken bij de goal van Atlético. Hij raakte Jesús Gámez heel licht aan in het strafschopgebied, waarna de speler van Atlético zich gretig liet vallen. Mario Mandzukic schoot de toegekende strafschop feilloos binnen en bracht daarmee de spanning terug.

Het duel werd in het vervolg onvriendelijk, in totaal kregen negen spelers een gele kaart. Het laatste woord was aan Messi. Hij besliste het duel door in de 87ste minuut de 3-1 aan te tekenen. Het was voor Messi de zestiende goal van het seizoen.