Totti maakt een selfie met de aanhang van Roma na de 2-2 in de derby tegen Lazio
NOS Voetbal

Totti doet van zich spreken met 'juich-selfie'

Francesco Totti wekte zondag verbazing door een doelpunt met een selfie te vieren. De 38-jarige aanvoerder van AS Roma kreeg na zijn 2-2 tegen Lazio van een verzorger een telefoon in de handen gedrukt en vereeuwigde zichzelf vervolgens met de Roma-fans.

De actie van Totti riep op social media veel reacties op. Het voetbal kent vele manieren van opzichtig te juichen zoals het uittrekken van een voetbalshirt, het maken van een koprol, het maken van wiegbewegingen of de buikschuiver. De selfie van Totti is nog zelden vertoond op het voetbalveld, maar het valt niet uit te sluiten dat zijn actie snel navolging krijgt.

De opzichtige, en soms zelfs potsierlijke, rituelen waarmee sporters hun doelpunt of zege vieren, leidde in de Verenigde Staten al tot een tegenactie. De NFL, de overkoepelende organisatie van het professionele American Football, had op een gegeven moment de buik vol van alle juichuitingen. De bond besloot daarop alle manieren van juichen aan banden te leggen door middel van het uitdelen van boetes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl