Protest na aanslagen in november in de Nigeriaanse stad Potiskum

Kinderen plegen weer zelfmoordaanslag in Nigeria

In het noordoosten van Nigeria hebben twee jonge meisjes een zelfmoordaanslag gepleegd. Op een markt in de stad Potiskum bliezen de meisjes zichzelf op. Getuigen spreken tegen persbureau Reuters over vijf doden, onder wie de twee kinderen, die geschat worden op nog geen 10 jaar.

Gisteren werd in de noordelijke stad Maiduguri een soortgelijke aanslag gepleegd door een meisje van ongeveer 10 jaar. Daarbij kwamen zeker zestien mensen om het leven.

Media gaan ervan uit dat terreurbeweging Boko Haram achter de aanslagen zit. De markt in Potiskum is vaker aangevallen door Boko Haram. Twee maanden geleden werden in de stad 48 mensen gedood bij een bijeenkomst van een school. Gisteren bliezen twee mannen zich op bij een politiebureau.

Kalifaat

Boko Haram wil in het noordoosten van Nigeria een kalifaat stichten. Deze week vielen zeker honderd en mogelijk veel meer doden toen de terreurorganisatie de stad Baga veroverde. De terroristen staken een groot deel van de stad in brand. Vrijdag opende het Nigeriaanse leger de tegenaanval op Baga.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl