NOS Voetbal

Totti brengt AS Roma punt in Romeinse derby

  • AFP
    Francesco Totti na een van zijn twee goals tegen Lazio Roma
  • AFP
    Felipe Anderson juicht na de 2-0 voor Lazio Roma. Zijn ploeg speelde in speciale shirts met 'je suis Charlie'.

De 161ste Romeinse derby tussen AS Roma en Lazio Roma, in het verleden vaak ontsierd door uitingen van racisme door de aanhang van met name Lazio, stond deze keer grotendeels in het teken van solidariteit. Met een verwijzing naar de gebeurtenissen eerder in de week in Frankrijk speelde Lazio Roma in een shirt met de tekst 'Je suis Charlie'.

Het duel eindigde in 2-2. Het thuisspelende AS Roma mocht zich daarmee het gelukkigst prijzen. Vooral dankzij routinier en sterspeler Francesco Totti maakte Roma een 2-0 achterstand goed.

Lazio op voorsprong

Lazio, met Stefan de Vrij in de basis, sloeg halverwege de eerste helft hard toe. Felipe Anderson zette Stefano Mauro met een schitterende pass vrij voor doelman Morgan De Sanctis, waarna de aanvoerder scoorde. Even later vond Anderson zelf het doel met een afstandsschot.

Met invaller Kevin Strootman richtte Roma zich na rust op. De middenvelder stond aan de basis van de 1-2 van Totti, die ziin 40ste derby speelde. De aanvaller tekende vervolgens op acrobatische wijze ook voor de 2-2 na een voorzet Jose Holebas, waarna Totti uitgebreid de tijd nam voor een selfie.

Francesco Totti viert zijn tweede goal met een selfie

Roma komt door het ene punt op gelijke hoogte met koploper Juventus, dat later op zondag nog op bezoek gaat bij Napoli. Beide ploegen hebben 40 punten. Lazio volgt met 31, terwijl Napoli en Sampdoria er 30 hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl