Quarterback Russell Wilson verlaat het veld na zege van Seattle Seahawks op Carolina Panthers
NOS Sport

Seattle Seahawks stap dichter bij prolongatie titel NFL

De ontknoping in het American Football nadert. De play-offs in de National Football League (NFL) zijn in de beslissende fase beland en titelverdediger Seatte Seahawks maakt nog steeds kans als eerste team in tien jaar de Super Bowl voor de tweede keer op rij te winnen.

De ploeg uit Seattle plaatste zich zaterdagavond voor de finale van de National Football Conference (NFC), door Carolina Panthers met 31-17 te verslaan. Green Bay Packers of Dallas Cowboys is zondag 18 januari de laatste tegenstander voor de titelverdediger op weg naar een nieuwe Super Bowl. Die twee ploegen staan vanavond tegenover elkaar.

New England Patriots is de laatste ploeg die twee keer op rij de Super Bowl wist te winnen. De formatie zegevierde in 2004 en 2005. Seattle Seahawks leunt dit seizoen op een oersterke defensie en beschikt met quarterback Russell Wilson over iemand met een geweldige werparm. Zaterdag verzorgde hij de assists bij drie touchdowns.

Seattle startte het seizoen niet in kampioensvorm, maar door een ijzersterke slotserie (zes zeges op rij) eindigde de titelverdediger wel als nummer 1 in de National Football Conference.

New England Patriots

New England Patriots haalde de finale van de American Football Conference (AFC). De ploeg rekende zaterdag af met Baltimore Ravens (35-31). De laatste tegenstander voor de Patriots op weg naar de Super Bowl komt uit het duel tussen Denver Broncos en Indianapolis Colts, die elkaar zondag treffen.

De Super Bowl, het jaarlijkse hoogtepunt op de Amerikaanse televisie, wordt op 1 februari afgewerkt in University of Phoenix Stadion in Glendale, Arizona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl