NOS Voetbal

Milik is geen goalgetter, maar wil wel scoren

Milik is geen goalgetter, maar wil wel scoren

Met acht goals in elf eredivisiewedstrijden is Arek Milik de productiefste aanvaller van Ajax halverwege dit seizoen. De Poolse huurling van Bayer Leverkusen ziet zichzelf echter niet als goaltjesdief. "Maar ik wil wel scoren", zegt hij tijdens het trainingskamp in Doha.

Wat is hij liever? Aanspeelbare spits of toch goaltjesdief? "Moeilijk te zeggen. Voor de speelwijze van Ajax... Ajax heeft een goalgetter nodig en spitsen. Alles. Je moet bij Ajax goed spelen. Niet alleen doelpunten maken."

Milik denkt juist wel na

Het is alom bekend. De spitspositie bij Ajax is al jaren de moeilijkste positie. Precies om de reden die Milik geeft. Er moet gescoord worden, maar de spits is ook aanspeelpunt in het positiespel. En dat terwijl een doelpuntenmaker juist niet te veel moet nadenken.

"De spits moet wel balcontrole hebben en goed lopen. Altijd", verdedigt Milik de speelwijze van Ajax. "Ik kan en wil ook voetballen. Ik wil soms van rechts komen en dan weer van links. Dat gaat allemaal. Ik ben heel gelukkig op het veld."

Wij denken dat er heel veel rek in deze jongen zit. Of we 'm gaan kopen? Dat zit er waarschijnlijk in, ja.

Ajax-trainer Frank de Boer

Blijf Milik bij Ajax? "Ik wil wel blijven, maar ik weet 't niet. Ajax heeft een optie tot koop. Ik weet niet of het doorgaat of niet. Dat moet je aan Frank de Boer vragen.

Zo gezegd, zo gedaan. "Hij doet het vrij aardig, maar het is nog niet dat hij op zijn top zit", zegt de trainer van Ajax. "Wij denken dat er heel veel rek in deze jongen zit. Kopen? Dat zit er waarschijnlijk in, ja."

Met andere woorden: als Milik de tweede seizoenshelft zijn niveau vasthoudt, is hij ook volgend seizoen de spits van Ajax. Of hij nou scoort of niet. In het oefenduel met Schalke 04, dat Ajax met 2-0 won, deed hij dat in ieder geval wel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl