Género Zeefuik scoorde twee keer bij zijn debuut voor Hearts
NOS Voetbal

Zeefuik geniet van geweldig Schots debuut

"Ik heb helaas een penalty gemist, maar dit was een geweldig debuut." Die niet alledaagse woorden zijn van Género Zeefuik, kort na na zijn eerste wedstrijd voor Heart of Midlothian. Toch zit er logica in zijn op het oog vreemde bewering.

Met twee doelpunten en een assist had Zeefuik namelijk een flink aandeel in de 5-1 overwinning op Dumbarton. Een lekkere binnenkomer. "In Schotland kennen ze me nu wel, ja. Al spreken ze mijn naam uit als See-fwiek."

"Mijn teamgenoten en de coach waren er ook erg blij mee. En ik kreeg een bericht van Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen: Gefeliciteerd en ga zo door." Zeefuik verliet Groningen deze week om weer aan voetballen toe te komen.

"Mijn situatie bij FC Groningen was uitzichtloos. Ik kwam daar niet meer aan de bak. Hearts zocht een sterke spits en wilde mij huren. Eigenlijk wist ik niet veel van die club. Toen heb ik op Google gekeken en bleek het wel iets om naartoe te gaan."

Kampioenschap

De viervoudig kampioen van Schotland speelt na de degradatie van vorig seizoen in het Championship, maar is hard op weg snel weer terug te keren naar het hoogste niveau. Met liefst dertien punten voorsprong op nummer twee Rangers FC (het voormalige Glasgow Rangers), lijkt de titel slechts een kwestie van tijd.

"Als we volgende week van Rangers winnen, dan mogen we het kampioenschap niet meer weggeven. Dus ik richt me nu alweer op die belangrijke wedstrijd", aldus Zeefuik.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl