Ook in Toulouse gingen duizenden de straat op uit protest tegen de aanslagen
NOS Nieuws

Dag voor de mars al honderdduizenden demonstranten

In heel Frankrijk zijn vandaag spontaan zo'n 700.000 mensen de straat opgegaan om hun afschuw te laten blijken over het geweld in Parijs van de afgelopen dagen. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.

Behalve in Parijs demonstreerden ook tienduizenden mensen in Toulouse, Nantes, Pau, Bordeaux, Nice, Lille, Rennes en Marseille.

Parijs maakt zich op voor de grote protestmars van morgen. Daar worden vele honderdduizenden mensen verwacht. Duizenden politieagenten zullen de protestmars begeleiden en beveiligen. Ook worden er scherpschutters geposteerd op daken.

Buitenland

Naast president Hollande zijn er ook regeringsleiders uit het buitenland bij, onder wie bondskanselier Merkel, de Britse premier Cameron en premier Rutte.

In Parijs was het vandaag, afgezien van de spontane demonstratie, een zaterdag als vele andere. Toeristen hadden rekening gehouden met erg veel politie en beveiliging op straat, maar zeiden dat er weinig bijzonders te merken was.

In de Joodse wijk van Parijs, waar ook altijd veel toeristen komen, was het vanwege sabbat een stille dag.

Bloemenzee

Veel toeristen trokken wel naar de straat waar de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo is gevestigd. Bij de dranghekken buiten het gebouw ligt een bloemenzee. Veel toeristen lieten er een boeket of een ander teken van medeleven achter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl