Ajax boekt oefenzege op Schalke in Doha

Ajax klopt Schalke in Doha

Ajax heeft het trainingskamp in Doha zaterdag afgesloten met een 2-0 overwinning op Schalke 04. Een grote tegenslag voor de Amsterdammers was het uitvallen van Joël Veltman.

In een vrijwel leeg stadion in de hoofdstad van Qatar maakte Arek Milik na ruim een uur de 1-0. De Pool schoot knap binnen op aangeven van Nick Viergever. Anwar El Ghazi tikte in blessuretijd de 2-0 binnen, na voorbereidend werk van Lasse Schöne. Oud-Ajacied Klaas-Jan Huntelaar speelde de eerste helft mee bij Schalke 04.

Blessure Veltman

Voor Veltman duurde de wedstrijd niet langer dan veertien minuten. De verdediger hoorde iets knappen in zijn hamstring en heeft volgens de eerste prognose een lichte verrekking van de hamstring opgelopen. Bij terugkeer in Nederland zal de ernst van de blessure worden onderzocht. Ajax speelt vrijdag de eerste competitiewedstrijd na de winterstop, thuis tegen FC Groningen.