De wielrenners van Lotto-Jumbo
NOS Wielrennen

Lotto mikt op jackpot in voorjaar en Tour

Het was een bont gezelschap dat zich in Rosmalen had verzameld. Vergelijkbaar met de gastenlijst in november, toen de gecombineerde schaats- en wielerploeg voor het eerst in de spotlights stond. Daar werd al duidelijk dat de wielerequipe ten opzichte van 'Belkin' qua aantal en op kwaliteit had ingeboet. Want met Bauke Mollema, Theo Bos en Lars Boom vertrokken niet alleen drie speerpunten, maar ook tien zeges.

Waar de overwinningen in 2015 vandaan moeten komen? "We gaan het voorjaar in met Sep Vanmarcke. Sprinter Tom van Asbroeck is erbij gekomen en we hebben Moreno Hofland", spreekt directeur Richard Plugge het vertrouwen uit in die drie talenten, die met name te zien zullen zijn in het voorjaar en in 'het Vlaamse werk'.

Hofland

Hofland mag voor zijn kans gaan in enkele grote klassiekers. "Ik ga Sanremo rijden, waar ik een vrije rol heb. Ik heb die koers nog nooit gereden, dus even zien hoe het gaat. En verder rijd ik onder anderen Parijs-Nice, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en de Giro."

Hofland is de aangewezen sprinter voor Lotto in de eerste grote ronde van het jaar, overigens ook de enige grote ronde die hij in 2015 rijdt. Ook Steven Kruijswijk krijgt een vrije rol. Hij mag het kopmanschap opeisen in de Giro. "Ik ga voor de toptien."

TeamLottoNL

Tour de France

Voor de Tour, het andere hoofddoel naast het voorjaar, heeft de ploeg gewoontegetrouw meer dan één speerpunt. Wilco Kelderman neemt de plaats in van Mollema. "Ik ga voor de toptien. Of ik Alpe d'Huez al eens opgereden heb? Nee, nog niet."

Gesink beleefde naar eigen zeggen een "rommelige winter". Zijn vrouw bevalt deze maand van hun tweede kind. "In februari ga ik met Wilco op hoogtestage. De Ronde van de Algarve in februari is de eerste koers die ik rijd, daarna de Tirreno als eerste grote wedstrijd."

Gesink en Kelderman rijden ook de Ardense klassiekers. Laurens ten Dam wil daarentegen via de Ronde van Californië naar de Tour. "Dat is het hoofddoel. Er zijn dit jaar drie Alpenritten en drie zware ritten in de Pyreneeën, zonder dat er een lange tijdrit in zit", somt hij de voordelen voor hem op.

Nieuw bij de ploeg zijn verder George Bennett, Brian Bulgac, Kevin de Weert, Bert-Jan Lindeman, Timo Roosen en Mike Teunissen. Zij hopen vooral te 'cashen' in de overige koersen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl