Pensioenuitvoerder PGGM is de uitvoerder van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
NOS Nieuws

Pensioenfonds stopt met hedge funds

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PZWZ) is na 12 jaar gestopt met het beleggen in hedge funds. Volgens het bedrijf passen ze niet bij het streven van de bank om geen complexe en moeilijk te begrijpen producten te kopen. Daarnaast zijn de kosten te hoog in verhouding tot het rendement en passen ze niet bij de duurzaamheidsdoelstellingen van het fonds.

Hedge funds zijn fondsen die op de korte termijn, via ingewikkelde strategieën, proberen veel winst te genereren voor vermogende beleggers. De Nederlandsche Bank heeft gewezen op de hoge beheerskosten die dat vaak met zich meebrengt.

Afbouwen

PZWZ begon in 2003 als een van de eerste pensioenfondsen in Nederland met het beleggen in hedge funds. Nu zit nog minder dan 2 procent van de 156,3 miljard die het bedrijf in beheer heeft in zulke fondsen, ofwel minder dan 3 miljard. En daar komt al sinds een aantal maanden geen nieuwe investering bij, laat het bedrijf weten.

Ook andere pensioenfondsen hebben hun belangen in hedge funds de afgelopen tijd afgebouwd. Tot 2012 groeide het vermogen dat pensioenfondsen in hedge funds staken nog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl