NOS Voetbal

Bosz ziet veel potentie in spelersgroep Vitesse

  • Pro Shots
    De spelersgroep van Vitesse
  • Pro Shots
    Abiola Dauda, met Vitesse op trainingskamp in Spanje
  • Pro Shots
    Vitesse-trainer Peter Bosz bekijkt zijn notities tijdens het trainingskamp in Spanje
  • Pro Shots
    Vitesse-speler Jan-Arie van der Heijden tijdens het trainingskamp in Spanje

Peter Bosz is met Vitesse op trainingskamp in Spanje. De Arnhemmers speelden in de eerste competitiehelft aantrekkelijk voetbal, maar toch ontbrak er iets aan de ploeg. ''We hebben dit seizoen te veel wedstrijden gespeeld waarin we uitstekend veldspel lieten zien en veel kansen creëerden, maar uiteindelijk wonnen we die niet. En daar gaat het toch om."

"We hebben zeven keer gelijk gespeeld, waarvan zes keer thuis. Dat past niet bij Vitesse. Je kan een keer pech hebben, maar niet een hele seizoenshelft. Dan doe je toch iets vreselijk fout.''

Beter voetbal

In Spanje gebruikte Bosz, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt, de tijd niet alleen om te trainen. Hij sprak met spelers individueel, maar ook veel in groepsverband. "We spelen beter voetbal dan vorig jaar. Toen stonden we bovenaan, nu tiende. Het gaat om de absolute wil om te winnen. Sinds de wedstrijd tegen FC Twente - nadat we bezoek hadden gehad van onze supporters - spat die wil er wel af bij de spelers."

Vitesse kwam in dat duel tegen de Tukkers al vroeg in de tweede helft met tien man te staan, maar sleepte er wel een gelijkspel (2-2) uit. "Ik proef en merk dat de spelers er heel erg mee bezig zijn. De wil om elke wedstrijd te winnen is aanwezig. Die wil moeten de spelers zelf naar boven halen. Ik vind het knap van de spelers hoe ze het hebben opgepikt."

Lange termijn

Met de vraag waar Vitesse zich aan het einde van de rit ophoudt in de eredivisie, houdt Bosz zich niet bezig. "Als ik zeg dat we bij de eerste vijf moeten eindigen en dan zesde worden, heb je het slecht gedaan. Naar de lange termijn kijken heeft nu geen zin. Wij willen elke wedstrijd winnen. De eerstvolgende wedstrijd is PSV en die moeten we winnen. Daarna kijken we naar de volgende wedstrijd", aldus Bosz, die graag langer in Arnhem blijft.

"Ik heb het enorm naar mijn zin. Er zit veel potentie in de spelersgroep. Het eerste gesprek is geweest. De afspraak voor een vervolggesprek moet nog worden gemaakt. Dat komt wel. De club heeft de bedoelingen voor de toekomst duidelijk gemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl