De winnaars poseren na afloop van het gala met hun prijzen
NOS Nieuws

'Billy Elliot' uitgeroepen tot beste musical van 2014

Op het Musical Awards Gala in Utrecht is Billy Elliot uitgeroepen tot beste grote musical van 2014. De musical was in tien verschillende categorieën genomineerd. In totaal won de musical drie awards.

Billy Elliot is een musicalbewerking van een film uit 2000, over een 11-jarige jongen die opgroeit in een Engels arbeidersgezin in de jaren 80. Van zijn vader moet hij op boksen, maar zelf wil hij veel liever op ballet.

De prijzen voor beste mannelijke en vrouwelijke hoofdrol gingen naar Jon van Eerd en Simone Kleinsma, voor hun rol in Moeder, ik wil bij de revue. Zowel Van Eerd als Kleinsma won de prijs voor de vierde keer.

Publieksprijs

De publieksprijs ging naar de musical Soldaat van Oranje. Die productie is al bijna 1500 keer opgevoerd en verkocht zo'n 1.500.000 kaartjes. Beste kleine musical werd De kleine blonde dood.

Voor het eerst in vier jaar was het gala in het Beatrix Theater op televisie te zien. In 2012 en 2014 werd er geen groot gala georganiseerd. In 2013 vond het evenement wel plaats, maar waren er geen camera's bij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl