Bernhard ten Brinke onderweg in de Dakar-rally
NOS Sport

Ten Brinke herstelt zich in Dakar-rally

Bernhard ten Brinke probeerde het, de ervaren Fransman Stéphane Peterhansel ook, maar uiteindelijk was het toch weer Nasser Al-Attiyah. De Qatarese autocoureur stuurde na het passeren van de Andes zijn snelle Mini woensdag het vaardigst door de dorre Chileense Atacama-woestijn met de immense zandhopen.

In de laatste kilometers met de hoogste duinen schudde hij de concurrentie woensdag alsnog af en verstevigde zijn leidende positie.

Al-Attiyah bleef de Spanjaard Nani Roma ruim tweeënhalve minuut voor. De Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers werd derde. Ten Brinke, die dinsdag met zijn wagen over de kop ging en een half uur verspeelde, finishte op 6.10 als zesde net achter Peterhansel.

Erik van Loon bemoeide zich ook opnieuw met de strijd voorin. De tiende plaats was zijn beloning.

Trucks

De Russische truckers hebben woensdag opnieuw gedomineerd. Andrej Karginov, Edouard Nikolajev en klassementleider Airat Mardejev, allen aan het stuur van een Kamaz, bezetten in deze volgorde de ereplaatsen.

Gerard de Rooy deed aanvankelijk goed mee. Hij bereikte, voordat de pech toesloeg, het eerste meldpunt nog als tweede vóór ploeggenoot Hans Stacey. Daarna verdween zijn Iveco uit beeld.

Stacey kwam op ruim elf minuten van de winnaar als vijfde binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl