De Winterspelen in 2022 zijn in Peking of Almaty
NOS Sport

Winterspelen 2022 in Peking of Almaty

Peking en Almaty zijn de enige twee overgebleven steden die in de race zijn om de Olympische Winterspelen van 2022 te organiseren. Dat heeft het IOC bekendgemaakt. De officiële inschrijving sloot op 7 januari om 0.00 uur. De Chinese hoofdstad en de grootste stad van Kazachstan leverden dinsdag al hun 'bidbook' in bij het Internationaal Olympisch Comité.

Een bidbook is een schriftelijk overzicht van wat een stad te bieden heeft. Het beschrijft hoe een stad de Spelen denkt te organiseren en op welke manier het kan voldoen aan de voorwaarden die het IOC stelt.

Krakau (Polen), Stockholm (Zweden), München (Duitsland), Lviv (Oekraïne), St. Moritz (Zwitserland) en Oslo (Noorwegen) toonden eerder ook interesse, maar haakten af.

De evaluatiecommissie van het IOC onder leiding van Aleksander Zjoekov bezoekt volgende maand Almaty en gaat eind maart op bezoek in Peking. Zjoekov presenteert zijn bevindingen in juni aan de IOC-leden, die op 31 juli in Kuala Lumpur kiezen welke stad de Winterspelen in 2022 mag organiseren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl