Venus Williams
NOS Sport

Venus Williams naar kwartfinales Auckland

Venus Williams heeft betrekkelijk eenvoudig de kwartfinales van het WTA-toernooi in Auckland bereikt. De Amerikaanse was te sterk voor haar Japanse opponente Kurumi Nara: 6-4, 6-1.

Bij de laatste acht moet zij het opnemen tegen Elena Vesnina die de Kroatische Ana Konjuh in twee sets (6-3, 6-1) aan de kant zette.

Ook de Amerikaanse Coco Vandeweghe en Barbora Strycova uit Tsjechië bereikten de kwartfinales. Vandeweghe deed dat ten koste van de Belgische Kirsten Flipkens: 6-1, 6-7 (5), 7-5 en Strycova versloeg Marina Erakovic uit Nieuw-Zeeland (6-0, 2-6, 6-4).

Nummer één wint ook

Caroline Wozniacki maakte haar status als nummer een van de plaatsingslijst in Auckland waar. De Deense moest tegen de Amerikaanse Taylor Townsend wel vol aan de bak om een derde set te voorkomen maar slaagde daar via een tiebreak uiteindelijk wel in: 6-1, 7-6 (3). Wozniacki neemt het in de strijd om een plaats bij de laatste vier op tegen de Duitse Julia Görges.

Na een eerste set die slechts 23 minuten duurde kwam Wozniacki in de tweede set met 5-2 achter. Ze moest op eigen service bij 4-5 zelfs drie setpunten wegwerken en stapte na anderhalf uur alsnog met de winst van de baan. Met haar enige ace van de partij beëindigde ze de tiebreak en daarmee de partij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl