NOS Nieuws

AH-filialen slepen Ahold voor de rechter

Het overgrote deel van de filiaalhouders van Albert Heijn stapt naar de rechter. De franchisenemers eisen miljoenen van het moederbedrijf. Ze voelen zich benadeeld omdat ze jarenlang niet hebben mogen delen in voordelen die Ahold krijgt.

Zo geven grote leveranciers bulkkortingen aan Ahold als bepaalde hoeveelheden zijn verkocht, maar die werden tussen 2008 en 2012 niet of nauwelijks doorberekend aan de filialen. Daarnaast moesten ze betalen voor het aanhouden van voorraden waarvoor Ahold helemaal geen kosten maakt, zeggen ze.

AH-blauw

Ook zou Ahold hebben geëist dat franchisenemers hun pand verkopen aan het moederbedrijf of het huurcontract overdragen. "Albert Heijn wilde dat de zaken 'blauw' bleven", vertelde een van hen tegen het blad Quote.

Ahold had al eerder laten weten dat de rechtszaak op stapel stond en spreekt nu van een vervelende situatie met betrekking tot "een issue uit het verleden".

Het bedrijf heeft op voorhand al 17 miljoen euro opzij gezet en blijft bij dat bedrag. Wanneer de zaak dient, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl