Ryan Babel heeft het naar zijn zin in Turkije
NOS Voetbal

Babel hoopt nog altijd op het Nederlands elftal

Nederlandse voetballers in het buitenland. Er zijn er genoeg. Sommigen staan nog geregeld 'in the picture', anderen moeten het doen met een rol op de achtergrond. In NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1 deze week aandacht voor een aantal Nederlandse spelers in het buitenland. Te beginnen met Ryan Babel.

28 jaar is hij inmiddels en bezig aan zijn tweede seizoen in Istanboel bij de Turkse club Kasimpasa. Babel heeft het naar zijn zin. "Ik voel me hier thuis en ben ook positief verrast over de omstandigheden hier. Ik dacht eigenlijk dat het nogal zou gaan tegenvallen, vooral met betrekking tot de stadions en velden, maar dat valt reuze mee. Over het algemeen is alles goed verzorgd en er wordt ook aardig gevoetbald. Veel internationale namen bij verschillende clubs."

Babel kocht in 2012 zijn contract af bij het Duitse Hoffenheim, om vervolgens terug te keren bij Ajax. "Daar ben ik Ajax nog steeds zeer dankbaar voor", zegt Babel. "Die terugkeer was bewust voor een jaar, om mijzelf weer in de kijker te kunnen spelen. Indirect was het natuurlijk ook de bedoeling om bij Oranje in beeld te komen. Smetje op dat seizoen was dat ik veel wedstrijden heb gemist door een schouderblessure."

Bij Oranje kwam Babel dan ook niet meer in actie. 15 november 2011 is de datum van zijn laatste interland (3-0 nederlaag tegen Duitsland). Toch hoopt Babel nog steeds op een nieuwe kans bij Oranje. "Ik heb alleen niet het gevoel dat ik in de gaten word gehouden. Terwijl ik wel van mening ben dat ik nog steeds mee kan draaien. Ik ben nog fit en speel in de stijl van het Nederlandse voetbal. Ik denk dat ik nog altijd mijn steentje bij zou kunnen dragen."

Met Kasimpasa, waar ook de Nederlanders Ryan Donk en Halil Colak spelen en Shota Arveladze trainer is, staat Babel nu zevende in de competitie. Het hoofddoel is duidelijk: Europees voetbal. "Dat was vorig seizoen ook al de bedoeling, maar toen lieten we op het eind te veel punten liggen en kwamen we net een plek tekort", aldus Babel.

"Dit jaar zijn we eigenlijk slechter begonnen, maar omdat de concurrentie ook genoeg punten laat liggen zijn er nog genoeg kansen om Europees voetbal te halen."

Voorlopig geniet Babel dus van zijn tijd in Turkije. Een terugkeer naar Nederland is voorlopig dan ook niet aan de orde. "Maar zeg nooit nooit. Mocht de situatie zich voordoen dan zal ik zeker niet twijfelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl