Venus Williams tijdens een wedstrijd op het WTA-toernooi van Peking in september 2014
NOS Sport

Venus Williams en Sjarapova direct op stoom

Venus Williams is het nieuwe seizoen voortvarend begonnen. De Amerikaanse was in Auckland in de eerste ronde al in 52 minuten klaar met de Slowaakse Jana Cepelova: 6-1, 6-0.

De als derde geplaatste Amerikaanse was goed voor tien aces en maakte een fitte indruk. "Ik voelde me vanaf het begin op mijn gemak", zei Williams. "Ik kon gelijk de draad van vorig jaar weer oppakken."

In de vorige editie van het toernooi in Auckland reikte Williams tot de finale.

De Deense Caroline Wozniacki, als eerste geplaatst, kwam iets moeizamer op gang. De Israëlische qualifier Julia Glushko maakte het de Deense bij vlagen lastig, maar dolf uiteindelijk met 3-6, 2-6 het onderspit.

De als vijfde geplaatste Svetlana Koeznetsova liet zich wel verrassen door een qualifier. Lucie Hradecka uit Tsjechië won met 3-6, 7-6 (6), 6-4 van de Russische.

Sterke start Sjarapova

Maria Sjarapova begon overtuigend aan het nieuwe tennisjaar. De als eerste geplaatste Russin gunde Jaroslava Sjvedova uit Kazachstan in haar openingspartij in Brisbane slechts één game: 6-0, 6-1.

In de Pat Rafter Arena had Sjarapova de eerste set al in 23 minuten binnen. Bij een 3-0 stand in de tweede set leek een double bagel in de maak. Na vier breaks verzilverde Sjedova voor het eerst haar opslaggame, waarmee ze die vernedering ternauwernood wist te voorkomen.

De Kazachstaanse kreeg in de volgende game zelfs twee breekkansen. Sjarapova werkte die weg, brak Sjedova opnieuw en maakte het in iets meer dan een uur af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl