NOS Voetbal

NAC werkt in Spanje aan nieuwe start

  • Pro Shots
    Dirk Marcellis en Robert Maaskant dollen tijdens het trainingskamp van NAC in Valencia
  • Pro Shots
    Robert Maaskant spreekt zijn ploeg toe tijdens het trainingskamp van NAC in Valencia
  • Pro Shots
    De nieuwe coach Robert Maaskant met Dirk Marcellis en Kees Luijckx
  • Pro Shots
    NAC-spelers Adnane Tignadouini, Mounir El Allouchi, Gill Swerts, Vinnie Vermeer, Jesse van Bezooijen en Stipe Perica na een duik in de zee bij Valencia

Vergeten en opnieuw beginnen. Dat willen ze bij NAC. De nummer voorlaatst van de eredivisie kijkt namelijk terug op een dramatische eerste seizoenshelft.

Trainer Nebojsa Gudelj werd in oktober ontslagen. Zijn assistent Eric Hellemons zou het seizoen afmaken als hoofdtrainer. Maar er werd toch nog een noodgreep toegepast. Robert Maaskant werd teruggehaald naar Breda. De trainer die tussen 2008 en 2010 ook al hoofdcoach was van NAC en de club naar de Europa League loodste.

Hij moet ervoor zorgen dat NAC goed presteert in de tweede seizoenshelft en dat de degradatiezone snel wordt verlaten. In Valencia wordt op trainingskamp gewerkt aan het herstel. Afgelopen zondag nam Maaskant zijn selectie mee naar de competitiewedstrijd Valencia - Real Madrid. "Een wedstrijd op hoog niveau, waar iedereen wat van kan leren. Ze zaten dan ook op het puntje van hun stoel", zegt de trainer.

Nieuwe start

Doelman Jelle ten Rouwelaar kent Maaskant nog wel uit zijn vorige periode. "Het is een trainer met bravoure. Er staat echt iemand voor de groep en zijn komst is ook op het juiste moment. We kunnen nu werken aan een nieuwe start."

Een nieuw begin is het trainingskamp van NAC ook voor Kees Luijckx. Ook een oude bekende in Breda, want de verdediger stond tussen 2010 en 2013 ook al onder contract bij NAC. Een verbintenis heeft hij nog niet, maar de kans bestaat dat die er wel komt.

Luijckx kwam het afgelopen halfjaar uit voor het Griekse Niki Volos, maar die club is nagenoeg failliet en dus zit de verdediger binnenkort zo goed als zeker zonder club.

Jammer, vindt Luijckx: "Het is op zich een mooie club, met veel fans, maar die kwamen op een gegeven moment niet meer naar het stadion. Ze hadden ruzie met de president van de club en dus kwamen ze niet meer."

Wiljan Vloet was bij Niki Volos de eerste drie duels van het seizoen trainer. "In die eerste drie wedstrijden speelden we tegen topclubs en verloren we drie keer. Toen werd Vloet meteen op straat gezet", zegt Luijckx. "Ik had wel het gevoel dat we iets aan het opbouwen waren daar, maar als promovendus is het moeilijk handhaven, zeker met de corruptie her en der..."

Nieuwe spelers

NAC hoopt Luijckx aan de selectie te kunnen toevoegen. Het zou de tweede defensieve versterking zijn, want eerder werd Dirk Marcellis al vastgelegd.

Technisch directeur Graeme Rutjes is er in Spanje druk mee. "We zijn op zoek naar versterkingen en dus krijg ik veel telefoontjes van managers, die spelers aanbieden. We zijn echter wel op zoek naar spelers met een stukje ervaring. Dus een jongen van 18, 19 jaar die zich al heeft laten zien in de Estse competitie, daar passen we even voor", aldus Rutjes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl