Toeristen worden op het Thorbeckeplein met een matrixbord gewaarschuwd voor de verkoop van witte heroïne
NOS Nieuws

Campagne witte heroïne Amsterdam stopt

De gemeente Amsterdam stopt met de campagne waarin toeristen worden gewaarschuwd voor de gevaren van witte heroïne. Vorig jaar overleden zeker drie mensen nadat ze de heroïne hadden gesnoven. Waarschijnlijk dachten ze dat het cocaïne was.

Sinds eind oktober worden buitenlandse toeristen via matrixborden, flyers en posters gewaarschuwd dat de gevaarlijke drug verkocht wordt. De campagne stopt niet in een keer maar wordt in fases afgebouwd.

Incidenten

De gemeente wijst erop dat er sinds 24 november geen nieuwe incidenten met witte heroïne zijn geweest. Ook zijn er geen meldingen meer gekomen dat de drug verkocht wordt.

Nu de kerstvakantie is afgelopen en er minder toeristen in de stad zijn, vindt de gemeente dat de campagne kan worden afgebouwd.

Ondanks een beloning van 15.000 euro voor de gouden tip is de dealer nooit aangehouden. Volgens de gemeente is het goed mogelijk dat de dader niet wist dat hij witte heroïne als cocaïne verkocht en als gevolg van de waarschuwingscampagne is gestopt met de verkoop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl