NOS Nieuws

Inschrijving Koningsspelen van start

Inschrijving Koningsspelen geopend

Vanochtend is de inschrijving geopend voor de Koningsspelen. De derde editie wordt gehouden op vrijdag 24 april.

De inschrijving startte vanochtend in basisschool De Vlieten in De Lier, een speciale plek voor organisator Richard Krajicek. "Dat is mijn oude basisschool. Daar heb ik tot halverwege de vijfde klas op gezeten."

Voor de leerlingen was het ook speciaal: ze kregen een tennislesje van de oud-winnaar van Wimbledon.

  • ANP
    Krajicek geeft een lesje

Met de inschrijving is bewust gewacht tot het nieuwe jaar. "Tot de kerstvakantie zijn mensen met andere dingen bezig. Na de kerstvakantie richten scholen zich op de tweede helft van het schooljaar. Iedereen is fris, heeft er weer helemaal zin in. Het is de perfecte timing eigenlijk."

Krajicek vindt het een leuke bijkomstigheid dat de Koningsspelen dit jaar in de week van de Citotoets vallen. "Die is op donderdag afgelopen, dus de kinderen van groep 8 kunnen op vrijdag al die stress van de Citotoets van zich af sporten."

Vorig jaar deden veel scholen niet mee, omdat de Koningsspelen in hun vakantie vielen. Dit jaar is dat niet zo en Krajicek verwacht dan ook dat meer scholen zich zullen inschrijven.

Pindakaas

Voordat de kinderen aan de sportdag beginnen, krijgen ze net als voorgaande jaren een Koningsontbijt. Daar zitten gezonde dingen bij, zoals fruit en snoeptomaatjes, vertelt Krajicek. "Maar ook andere dingen waar discussie over is, zoals bijvoorbeeld pindakaas. Ik heb vroeger geleerd dat dat gezond is, maar nu schijnt dat weer niet zo te zijn. Het moet ook wel een beetje feestelijk en leuk zijn."

Basisscholen kunnen zich nog tot het einde van de maand inschrijven. Het eerste jaar deden 6500 scholen mee; vorig jaar daalde het aantal naar 5500.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl