Radiosterrenwacht in Hooghalen in Drenthe
NOS Nieuws

RUG krijgt dependance in Drenthe

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) breidt uit naar Drenthe. De onderwijsinstelling krijgt een dependance in Dwingeloo. Vanaf het collegejaar 2016/2017 kunnen studenten daar een nieuwe masteropleiding volgen bij Astron, het Nederlands instituut voor radioastronomie.

De masteropleiding is de eerste universitaire opleiding in Drenthe. Studenten leren bij Astron onder meer precisie-instrumenten ontwikkelen voor de ruimtevaart. De universiteit verwacht dat ruim vijftien studenten zich inschrijven.

De provincie Drenthe hoopt nog meer universitaire opleidingen binnen te halen. Daarover zijn gesprekken gaande met de universiteit. Het gaat om opleidingen die aansluiten bij de bestaande industrie. Een voorbeeld daarvan is fabrikant Fokker in Hoogeveen die vliegtuigonderdelen produceert.

De RUG had tot nu toe alleen een dependance in Friesland. Op de University Campus Friesland in Leeuwarden worden een paar masteropleidingen aangeboden die aansluiten bij thema's die een grote rol spelen in de provincie, zoals watertechnologie en meertaligheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl