Spelers Grenoble vieren de overwinning op Olympique Marseille in de Coupe de France.

Olympique Marseille blameert zich in beker

Olympique Marseille heeft het Franse bekertoernooi in de vijfde ronde met de staart tussen de benen moeten verlaten. De koploper van de Ligue 1 liet zich in de strafschoppenserie verrassen door vierdedivisionist Grenoble.

Na negentig minuten was de stand in Grenoble 2-2, ruim een half uur later stond er 3-3 op het bord. Pas in de 119de minuut stelde de thuisploeg de strafschoppenreeks veilig door toedoen van Selim Bengriba.

Florian Thauvan werd de schlemiel van de avond door als enige een strafschop te missen: 5-4. Olympique gaf drie keer een voorsprong uit handen. Andre-Pierre Gignac maakte de 0-1 en 1-2, Andre Ayew leek in de verlenging de verlosser te worden. Alle keren veerde Grenoble op.

Van Wolfswinkel ontsnapt

Ricky van Wolfswinkel kwam met Saint-Etienne met de schrik vrij. Franck Tabanou maakte tegen Nancy in de verlenging het enige doelpunt van de avond.

Van Wolfswinkel maakte de verlenging tegen Nancy, uitkomend op het tweede niveau in Frankrijk, niet mee. De Nederlandse spits werd een kwartier voor tijd gewisseld.