Cristiano Ronaldo opende de score, maar kon een nederlaag niet voorkomen
NOS Voetbal

Valencia beëindigt zegereeks Real Madrid

Real Madrid heeft op bezoek bij Valencia de derde nederlaag van het seizoen geleden. In Estadio Mestalla, de thuisbasis van Valencia, werd het 2-1 voor de Spaanse subtopper.

Daarmee kwam er een eind aan een zegereeks van twaalf opeenvolgende competitieduels. De laatste nederlaag van Real in de Primera División dateerde alweer van 13 september vorig jaar.

Clubtopscorer Cristiano Ronaldo bracht Real met zijn 26ste competitiedoelpunt na een kwartier vanaf de strafschopstip aan de leiding, maar Antonio Barragan en Nicolas Otamendi bezorgden Valencia in de tweede helft alsnog de zege.

Derde nederlaag

Voor Real Madrid is het de derde verliesbeurt van het seizoen, nadat de Koninklijke eerder al in competitieverband onderuit was gegaan tegen Real Sociedad (4-2) en Atlético Madrid (2-1).

Eind 2014 won Real, dat onlangs in een vriendschappelijk duel in Dubai met 4-2 van AC Milan verloor, het WK voor clubteams. Valencia eerde de wereldkampioen met een erehaag.

Koppositie

FC Barcelona, concurrent in de titelstrijd, kan zondagavond profiteren van het puntenverlies van Real. De Catalanen gaan op bezoek bij Real Sociedad. Bij winst kan Barcelona, dat dan wel een wedstrijd meer heeft gespeeld, de koppositie overnemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl