NOS Sport

Otter luidt noodklok over trainingsfaciliteiten

Otter: situatie is gewoon zorgwekkend

Shorttrack-bondscoach Jeroen Otter maakt zich zorgen over de trainingsfaciliteiten van zijn selectie op weg naar de Olympische Spelen van 2018. Thialf, de vaste trainingslocatie van de shorttrackers, wordt in de nabije toekomst verbouwd waardoor Otter en zijn schaatsers twee zomers niet terecht kunnen in de Heerenveense schaatshal. Dat is in de ogen van de bondscoach een groot probleem.

“Wij willen naar de Spelen toe om medailles te halen. Dat is een eis van de KNSB en van NOC*NSF. Dat kan alleen maar als je topfaciliteiten hebt”, legt Otter uit. “Wij kunnen in Thialf niet terecht, dus er moet een oplossing komen. Alleen heb ik die nog niet gehoord.”

Concurrentie

Het maakt dat Otter, wiens contract bij de KNSB doorloopt tot medio 2016, twijfels uitspreekt over zijn toekomst. “Ik heb zeven Olympische Spelen achter mijn naam staan. Ik ga daar niet heen omdat het zo mooi is om naar de Spelen te gaan. Ik ga daarheen om een medaille te pakken, en misschien wel meer dan één. Dat kan alleen maar als onze faciliteiten top in orde zijn. En dat zijn ze de komende twee zomers niet, dus er moet heel wat gebeuren.”

Ik ga daarheen om een medaille te pakken, en misschien wel meer dan één.

Jeroen Otter over de Olympische Spelen

“We moeten faciliteiten hebben, die vergelijkbaar zijn met wat de concurrenten hebben. De Koreanen, de Amerikanen, de Chinezen, noem ze maar op. Die hebben vierentwintig uur per dag ijs beschikbaar. Dat zouden wij dus ook moeten hebben. In de buurt, zodat we niet de wereld hoeven over te reizen om ijs te hebben.”

Een oplossing heeft Otter zelf niet voorhanden. Het is aan de KNSB om die te vinden. “Ik weet wat ik wil hebben, dat geef ik door. En dan hoop ik op korte termijn een antwoord te hebben.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl