Er wordt gezocht naar sporen van de verdwenen toerist Tore Grodem. De 21-jarige Noor wordt sinds 19 december vermist
NOS Nieuws

Waar is de 21-jarige Tore Grodem?

Een zoektocht in het Vondelpark naar de vermiste Tore Grodem heeft niets uitgehaald. De 21-jarige Noor is op 19 december spoorloos verdwenen na een avondje stappen in Amsterdam.

Twintig vrijwilligers hebben vanmiddag met een bootje en vijftien politiehonden tevergeefs het Vondelpark uitgekamd. Er werd daar gezocht vanwege het laatste signaal dat de telefoon van Grodem uitzond, voordat hij vermist raakte.

Hoe raakte Grodem vermist?

Grodem bezoekt in de nacht van donderdag 18 december op vrijdag 19 december de discotheek Escape. Rond 02.00 uur ’s nachts vertelt hij een goede vriend, met wie hij Amsterdam een aantal dagen bezoekt, dat hij even gaat pinnen. Maar geld heeft hij niet opgenomen.

Om 04.00 uur krijgt de politie een melding dat er een jongen onwel is geworden op het Rembrandtplein. Het blijkt Grodem te zijn. Nadat hij is onderzocht, wordt hij afgezet bij zijn hotel aan de Stadhouderskade. Hij is daar nog op camerabeelden te zien. Omdat hij via de hoofdingang niet meer binnenkomt, moet hij omlopen. Bij de achteringang is hij nooit verschenen.

Omdat Grodem niet meer komt opdagen in de Escape, besluit zijn vriend de politie in te schakelen. Ook zijn ouders worden gebeld. De afgelopen weken komen er meerdere tips binnen nadat er een foto van Grodem is verspreid. Een buschauffeur zou hem op vrijdagochtend 09.00 uur nog gezien hebben op het Centraal Station.

Tore Grodem
De tatoeages en kleding van Grodem

In het water

De vriend van de vermiste Noor is uitgebreid ondervraagd. Ze hadden gedronken, maar er waren volgens de kameraad van Grodem geen drugs in het spel.

De politie houdt er rekening mee dat Grodem in het water is gevallen. Eerder werd aan kapiteins van rondvaartboten gevraagd uit te kijken naar zijn lichaam. Dat leverde geen resultaat op, net als andere zoektochten. Vermoedelijk komt er nog een zoekactie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl