Sjinkie Knegt
NOS Sport

Knegt leidt na eerste dag NK

Sjinkie Knegt is hard op weg zich tot Nederlands kampioen shorttrack te laten kronen. De Friese wereldtopper won zaterdag op de eerste dag beide afstanden. Bij de vrouwen gaat Lara van Ruijven aan de leiding.

Knegt hield op zowel de 1.500 meter als de 500 meter Freek van der Wart achter zich. Op beide afstanden werd Daan Breeuwsma derde.

Knegt leidt het klassement met 68 punten, Van der Wart volgt met 42 punten. Zondag worden de 1.000 meter en de superfinale over 3.000 meter verreden. Knegt is titelverdediger in Amsterdam. In 2011 was hij ook al de beste allround shorttracker.

Knegt en Van Ruijven leiden na eerste dag NK

Rentree Van Kerkhof

Van Ruijven won bij de vrouwen de finale op de 500 meter nadat ze eerder op de dag tweede was geworden op de 1.500 meter achter Suzanne Schulting.

Schulting moest op de 500 meter ook Rianne de Vries en Yara van Kerkhof voor zich dulden. Laatstgenoemde is favoriete, maar ze kampte de laatste maanden met een zware rugblessure. Op de mijl ging ze onderuit in de laatste ronde en kon daardoor niet meedoen om de ereprijzen.

Van Ruijven heeft na twee afstanden 55 punten, Schulting volgt met 42 punten. Zondag staan ook bij de vrouwen nog de 1.000 meter en de superfinale over 3.000 meter op het programma. Titelverdedigster Jorien ter Mors is er niet bij. Zij komt door overbelasting niet meer in actie dit seizoen.

Voorbereiding op EK in Dordrecht

Het toernooi geldt als voorbereiding op de EK shorttrack die van 23 tot en 25 januari in Dordrecht worden gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl