NOS NieuwsAangepast

Harde taal Noord- en Zuid-Korea houdt aan

Noord-Korea beschuldigt Zuid-Korea ervan burgers als menselijk schild te gebruiken. Deze week kwamen twee burgers en twee militairen om toen Noord-Korea een Zuid-Koreaans eilandje beschoot bij de bestandslijn.

Het incident heeft de spanningen in de regio opgevoerd. Donderdag nam de Zuid-Koreaanse minister van Defensie ontslag, na de golf van kritiek die de strijdkrachten over zich heen kregen vanwege de weinig daadkrachtige reactie op de aanval door Noord-Korea.

Wraak

Bij de begrafenis van de vier doden was een groot deel van de Zuid-Koreaanse politieke en militaire top aanwezig. De hoogste militair van de marine zei dat hun dood duizendvoudig zal worden gewroken.

Morgen beginnen de VS en Zuid-Korea een militaire oefening in de Japanse Zee. Noord-Korea noemt dat een onvergeeflijke provocatie.

Ballonnenoffensief

Zuid-Korea heeft zijn ballonnenoffensief tegen Noord-Korea na zes jaar hervat. Aan de balonnen hangen folders waarin kritiek wordt geleverd op de Noord-Koreaanse president Kim Jong-il. In zijn eigen land mag Kim alleen maar worden verheerlijkt.

In totaal zijn de afgelopen nacht zo'n 400.000 propagandafolders in Noord-Korea terechtgekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl