NOS Sport

SCA wint havenrace, Brunel opnieuw tweede

  • Warren Little/Volvo Ocean Race
    De zeilers arriveren per kameel in de haven
  • Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race
    De boten liggen klaar voor de start
  • Warren Little/Volvo Ocean Race
    De start van de havenrace in Abu Dhabi
  • Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race
    Er was weinig wind in de havenrace van Abu Dhabi
  • Warren Little/Volvo Ocean Race
    Team SCA onderweg in de havenrace
  • Warren Little/Volvo Ocean Race
    De vrouwenboot van SCA wint de havenrace

Het Nederlandse zeiljacht Team Brunel is in de derde havenrace van de Volvo Ocean Race opnieuw als tweede geëindigd. De zege in Abu Dhabi ging naar de vrouwenboot van Team SCA.

De overwinning is een flinke opsteker voor SCA. De boot van schipper Sam Davies, die ditmaal Carolijn Brouwer aan het roer liet, eindigde in de afgelopen twee zee-etappes in de achterhoede en moet het bovendien voorlopig stellen zonder de sterke Sophie Ciszek, die met een rugblessure kampt.

Gesteund door een lichte wind nam SCA al snel de leiding. De boot sloeg een gat van vijftig meter en breidde de voorsprong daarna gestaag uit. Team Brunel, winnaar van de tweede etappe en in de vorige havenrace ook al tweede, leidde de achtervolging, maar was niet in staat SCA van de zege af te houden.

Abu Dhabi verstevigt leiding

Team Abu Dhabi Ocean Racing eindigde voor eigen publiek als derde en verstevigde de leiding in het klassement van de havenraces.

Er worden in totaal tien havenraces gevaren. De uitslagen daarvan tellen niet mee voor het eindklassement. Alleen wanneer de teams in de eindstand op gelijk eindigen, zullen de uitslagen van de havenraces beslissing brengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl