NOS Nieuws

Ambtswoning Van der Laan beklad

Tijdens de jaarwisseling is de ambtswoning van de Amsterdamse burgemeester Van der Laan beklad. Dat zei hij op de nieuwjaarsontvangst van de gemeente.

Van der Laan zei dat er een grote hoofdletter A met een cirkel eromheen (een anarchistisch teken, red.) op zijn huis was geklad. Daarnaast stond onder meer: you're an asshole, zei de burgemeester, die er vervolgens een grapje over maakte.

Kerstpakketgrapje

Amsterdamse ambtenaren kregen dit jaar als kerstpakket een scheurkalender van de gemeente en sommigen vonden dat geen goed cadeau. "Ik wist niet dat de onvrede van ambtenaren over de scheurkalender zo diep zit", grapte Van der Laan.

Vorig jaar was de woning van de burgemeester al twee keer het doelwit van vernielingen.

Smetje

Van der Laan noemt de bekladding een smetje in een verder rustiger verlopen jaarwisseling dan vorig jaar. Er werden in Amsterdam 148 mensen opgepakt. Dat waren er vorig jaar 195. Het aantal incidenten lag ook lager: 653 tegen 719 vorig jaar.

De dalingen komen volgens de gemeente mogelijk door de nieuwe afsteektijden voor vuurwerk. Na 18.00 uur mocht er vuurwerk worden afgestoken. Tot dat tijdstip was er volgens de politie duidelijk minder vuurwerkoverlast in de stad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl