Jeroen Dubbeldam met gouden plak
NOS Sport

Dubbeldam wil aan de verwachtingen voldoen

"Succesvoller dan 2014 zal moeilijk worden", beseft een over het komend jaar mijmerende Jeroen Dubbeldam, "maar misschien kunnen we het evenaren."

Twee keer won de springruiter afgelopen jaar goud met de onervaren ruin Zenith bij de Wereldruiterspelen in Normandië. Het succes kwam onverwacht voor de olympisch kampioen van 2000.

Zijn jaar begon vanaf nul, na de verkoop van zijn paard Utascha. "Toen had ik eigenlijk het idee: 2014 wordt een tussenjaar. In mijn ogen was Zenith niet ver genoeg om in het Nederlands team te komen."

In 2015 hoopt Dubbeldam aan de inmiddels hooggespannen verwachtingen te voldoen. Olympisch kampioen was hij al, sinds deze zomer mag hij zich wereldkampioen noemen. De Europese titel ontbreekt nog.

"Het hoofddoel is zijn Europese kampioenschappen in Aken. Aken is het Wimbledon van de paardensport. Als daar dan de EK worden gehouden, wil je daar wel hoge ogen gooien."

Op de achtergrond spelen bovendien de Olympische Spelen in 2016. In het pre-olympische jaar is het zaak om het niveau vast te houden, weet Dubbeldam. "Dan is Rio heel dichtbij."

Jeroen Dubbeldam blikt vooruit op 2015

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl