In Nieuwkoop raakte een meisje van 4 jaar gewond door vuurwerk
NOS Nieuws

Tientallen gewonden door vuurwerk

Bij het brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen zijn in de Nieuwjaarsnacht tien mensen binnengebracht met verwondingen door carbidschieten. Volgens een woordvoerder gaat het om "opvallend veel" gewonden.

In totaal werden vijftien mensen opgenomen met brandwonden. Ze komen uit Groningen, Drenthe en Friesland.

Het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk heeft ook een drukke nacht achter de rug. Er werden tien vuurwerkslachtoffers behandeld. Eén van hen raakte ernstig gewond aan zijn gezicht, een ander moest een hand laten amputeren.

Bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam spreken ze van een normale jaarwisseling. Er werden zestien vuurwerkslachtoffers behandeld, zes van hen zijn tussen de 7 en 12 jaar oud.

Bij Het Oogziekenhuis in Rotterdam zijn tien vuurwerkslachtoffers behandeld.

'Veel vuurwerkslachtoffers staken zelf niets af'

Vierjarig meisje

Een meisje van vier jaar is gisteravond gewond geraakt door rondspringend vuurwerk. Dat gebeurde in het Zuid-Hollandse Nieuwkoop. Het meisje is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met haar gaat, is niet bekendgemaakt.

Het UMC in Groningen heeft een jongen (14) uit Beilen behandeld die een hand is kwijtgeraakt door vuurwerk. Er ging een nitraatbom af in zijn hand.

In Millingen aan de Rijn moesten twee mensen naar het ziekenhuis omdat ze gewond waren geraakt door een vuurwerkbom. Hun toestand is stabiel.

Een vrouw uit Nieuw-Vennep raakte gewond aan haar buik toen er vuurwerk door haar brievenbus werd gegooid. Ook zij moest in het ziekenhuis worden behandeld.

Brandversneller

In Rotterdam is een man (27) levensgevaarlijk gewond geraakt. Hij vloog in brand door een steekvlam van een fles brandversneller. Dat stond bij hem in de buurt toen hij vuurwerk afstak.

Een 13-jarige plaatsgenoot moet een aantal vingertoppen missen omdat er vuurwerk in zijn hand afging. Een man (49) uit Vlaardingen overkwam hetzelfde. Ook hij is een aantal vingertoppen kwijt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl