NOS NieuwsAangepast

Start 2015 vol vreugde maar ook met gewonden en inzet ME

  • Michiel van Beers / Solcon
    De brandweer blust een autobrand in Utrecht
  • ANP
    De brandweer grijpt in bij een brandende auto in Veen
  • ANP
    Een bestelbus gaat op oudejaarsavond in vlammen op in Veen.

Nederland is met vuurwerk en oliebollen het nieuwe jaar ingegaan. Bij het Nationale Aftelmoment bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam waren tienduizenden mensen aanwezig. In Rotterdam keken 40.000 mensen naar het vuurwerk dat bij de Erasmusbrug werd afgestoken.

De ME is in Nijmegen twee keer in actie gekomen omdat omstanders bij vreugdevuren de brandweer bekogelden. In Utrecht trad de ME op tegen jongeren die agenten bekogelden in de wijk Hoograven.

De ME trad ook op in Culemborg, waar iemand is aangehouden. Ook daar werden de hulpdiensten gehinderd bij het blussen van een brand.

Baby uit brandend huis

In Tilburg hebben buurtbewoners een baby en twee volwassenen uit een brandend huis gehaald. De brand was ontstaan in de meterkast. De baby en vier andere mensen zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

In Veen is de jaarwisseling relatief rustig verlopen. Vorig jaar werden er 100 jongeren opgepakt, omdat er auto's in brand werden gestoken. Er was wederom veel politie op de been. Die kon niet voorkomen dat er weer een auto in lichterlaaie werd gezet.

In Enschede is een man neergestoken, waarschijnlijk door een buurman. De twee zouden ruzie hebben gekregen.

In Zutphen reed iemand in op brandweermensen. De automobilist zou het er niet mee eens zijn geweest dat een straat was afgesloten. Niemand raakte gewond.

Gasbrand Sint-Oedenrode

Een gasbrand in Sint-Oedenrode bezorgt de brandweer veel werk. De hoofdkraan wordt dichtgedraaid en dat betekent dat ongeveer 350 huishoudens zeker een deel van de ochtend zonder gas komen te zitten. De politie sluit niet uit dat er al sprake was van een gaslek en dat er door vuurwerk brand is ontstaan.

Meer vuurwerkvrije zones dan ooit

In Rotterdam en omgeving zijn tijdens de jaarwisseling verschillende gewonden gevallen bij het afsteken van vuurwerk. Zo raakte een jongen van dertien ernstig gewond aan zijn hand toen vuurwerk ontplofte dat hij net had opgeraapt.

In Nieuwkoop (Zuid-Holland) raakte een meisje van 4 gewond toen vuurwerk werd afgestoken. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

In Dirksland woedt brand in een loods van 1000 vierkante meter groot. Acht woningen werden ontruimd; de bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen café.

  • ANP
    Champagne in Amsterdam bij de jaarwisseling bij het Scheepvaartmuseum
  • ANP
    Een man en een vrouw luiden al zoenend het nieuwe jaar in
  • ANP
    Vuurwerk bij het Scheepvaartmuseum

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl