Het kostte veel moeite om de brand onder controle te krijgen
NOS Nieuws

Twee basisscholen in Uden afgebrand

In Uden zijn de openbare basisschool De Brinck en de aangrenzende katholieke basisschool Jan Bluyssen door brand verwoest.

Veertig omwonenden van onder meer een appartementencomplex werden vanwege de rookontwikkeling geëvacueerd. De meesten zijn door familie opgevangen. Ze mogen pas weer om 10.00 uur vanochtend terug naar huis.

Meerdere brandweerkorpsen waren uitgerukt om de brand te blussen. Het kostte veel moeite om de brand onder controle te krijgen. Er werd zelfs een kraan bijgehaald om het dak open te maken.

Bluswater bevroren

Door de vorst aan de grond bevroor het bluswater rond het brandende gebouw. Daardoor hadden brandweerlieden soms grote moeite om te blijven staan.

Door de brand viel de stroom uit in een woonblok in de buurt van de scholen. Waarschijnlijk is er kortsluiting ontstaan in een transformatorhuisje. Twintig huizen zitten nog zonder stroom. Netbeheerder Enexis probeert de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

De oorzaak van de brand, die rond 22.00 uur uitbrak, is nog niet bekend. De politie onderzoekt berichten over kinderen die vuurwerk afstaken op het schoolplein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl