Johnny Hoogerland
NOS Wielrennen

Wielerploeg Androni klaagt Hoogerland aan

Laster. Daar wordt Johnny Hoogerland op de laatste dag van 2014 van beticht door zijn Italiaanse werkgever Androni-Giocattoli, de ploeg waar hij nog welgeteld één dag onder contract staat.

De Italianen nemen Hoogerland kwalijk dat hij een tweet verstuurde met daarin de tekst: "Waar kun je als renner heen als jouw ploeg je salaris niet uitkeert?". De Nederlander appelleert daarbij aan UCI-voorzitter Brian Cookson als mogelijke raadgever.

"We zullen de UCI alle papieren sturen met betrekking tot de betalingen aan Hoogerland", aldus de ploeg in een reactie. "Daarnaast klaagt onze advocaat Hoogerland aan bij de burgerrechter vanwege laster."

Verschil van ruim 2.300 euro

Het gaat allemaal om het salaris over de maand december. Hoogerland heeft ruim 2.300 euro minder ontvangen, 1.910 euro in plaats van 4.300 euro. "Wij hebben hem al uitgelegd dat wij dat bedrag als inkomstenbelasting hebben uitgekeerd aan de Italiaanse staat. We dachten dat het probleem opgelost was, maar de tweet die hij verstuurde is een serieuze belediging voor het team."

Hoogerland wil nog niet in de media reageren op de situatie. Vrijdag wordt de Nederlander gepresenteerd als renner van het nieuwe Nederlandse team Roompot. Hij stond één jaar onder contract in Italië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl