Khalid Choukoud is voor de tweede keer in zijn loopbaan winnaar geworden van de Sylvestercross in Soest.

Choukoud sluit jaar af met zege

Khalid Choukoud is voor de tweede keer winnaar geworden van de Sylvestercross in Soest. De 28-jarige Hagenaar, die de traditionele oudejaarsloop ook in 2012 won, ontdeed zich in de slotfase van de loop over 10,4 km van zijn laatste twee concurrenten en soleerde naar de overwinning.

Roman Romarenko, de kampioen van Oekraïne, finishte op dertien seconden als tweede en de Belg Soufiane Bouchiki eindigde op twintig seconden als derde.

Nadat Choukoud in april zijn marathondebuut had gemaakt in Rotterdam, moest hij lang herstellen, maar dit najaar toonde hij zijn vorm weer. Hij won de Warandeloop in Tilburg en eindigde als zevende bij de EK in het Bulgaarse Samokov.

Maureen Koster tweede

Bij de dames ging de overwinning in de loop over 6 km door de Soester bossen naar Lucy Macharia. De Keniaanse was in de sprint Maureen Koster de baas. Koster (22) werd eerder deze maand tijdens de EK vijfde bij de beloften.