NOS Nieuws

Nieuwjaarswensen rond middernacht? Geen probleem!

De telecomproviders verwachten dat iedereen rond de jaarwisseling goed bereikbaar is. De kans dat je vrienden of familie niet te pakken krijgt is door de komst van snel mobiel internet een stuk kleiner geworden.

"Steeds meer mensen versturen hun nieuwjaarswensen via WhatsApp. En dat is minder belastend voor het netwerk dan massaal bellen", zegt een woordvoerder van T-Mobile. Hij verwacht geen problemen tijdens Oud en Nieuw.

Extra masten

Net als T-Mobile verhoogt ook Vodafone de capaciteit van het netwerk op plekken waar veel mensen bij elkaar komen. De telecomproviders doen dat onder meer door masten die 's nachts normaal uit staan, aan te laten.

Op plekken waar het extra druk is, zoals het Oudejaarsfeest van de Staatsloterij in Den Haag, worden tijdelijk extra gsm-masten neergezet.

Toch zijn problemen niet helemaal uit te sluiten, zegt KPN. Daar verwachten ze veertig procent meer mobiel dataverkeer dan op een reguliere dag. Dat kan het netwerk iets trager maken. En omdat er ook veel mensen zijn die 'ouderwets' blijven bellen of sms-en, kan ook dat soms langzamer gaan dan we gewend zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl