Robert Maaskant gaat waarschijnlijk toch naar NAC
NOS Voetbal

Maaskant bevestigt gesprekken met NAC

NAC hoopt Robert Maaskant zo snel mogelijk te kunnen presenteren als nieuwe trainer. Maaskant bevestigt weer contact te hebben met de club uit Breda, maar zegt dat het licht nog niet op groen staat. "We hebben een goed gesprek gehad waarin we over de voorwaarden hebben gesproken. Nu is NAC aan zet. "

De komst van Maaskant is opvallend, omdat hij nog maar anderhalve maand geleden nee zei tegen de club uit Breda. "Ze hebben me opnieuw benaderd en dus ben ik met ze in gesprek gegaan. Dat eerste gesprek van vorige maand was niet prettig verlopen, maar na een bemiddelingspoging hebben we kunnen praten over andere voorwaarden. Ik hoor nu overal dat het al rond is, maar dat is echt te voorbarig."

De weg omhoog

De komst van Maaskant zou betekenen dat Eric Hellemons weer assistent-trainer wordt. Hij werd na het ontslag van Nebosja Gudelj gepromoveerd tot hoofdtrainer, maar ook onder zijn leiding wist NAC de weg omhoog niet te vinden. De club staat nu zeventiende in de eredivisie. Tien dagen geleden zei technisch directeur Graeme Rutjes nog het volste vertrouwen te hebben in Hellemons.

En dat hebben we nóg, zegt Rutjes. "Maar we concludeerden wel dat de trainingsstaf te smal is. En we hebben nog steeds niet voldoende punten gepakt. Daarom zijn we opnieuw in gesprek gegaan met Maaskant. Hellemons blijft ook gewoon bij de club, maar wordt weer assistent. Dat hebben we ook helder met hem besproken."

Toestemming KNVB binnen

Omdat NAC vanwege financiële problemen onder verscherpt toezicht staat van de KNVB, heeft de club toestemming moeten vragen aan de bond om nieuwe spelers en een trainer aan te trekken. Die is inmiddels binnen.

"We hopen de club te kunnen versterken met niet alleen Maaskant, maar ook met Dirk Marcellis en Gyon Fernandez. We zijn nu alles aan het uitwerken. Het is jammer dat het nu bijna Oud en Nieuw is, want dan gaat alles een beetje op een houtje-touwtje-manier. Maar als ik aan het begin van het nieuwe jaar deze drie kan presenteren, ben ik een blij man. Maar dan is de pot bij NAC ook leeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl