NOS Voetbal

Verbazing en woede bij FC Barcelona

  • EPA
    Suarez betreurt een gemiste kans tegen Celta de Vigo
  • EPA
    Barça-preses Bartomeu vindt de straf buiten proporties

Barcelona heeft met verbazing gereageerd op de beslissing van het CAS om de straf tegen de club overeind te laten. "Dit is een groot onrecht", zegt president Josep Maria Bartomeu over het besluit dat de club in 2015 geen aankopen mag doen.

De FIFA legde die straf op omdat Barcelona de regels heeft overtreden bij het vastleggen van minderjarige buitenlandse spelers. "Dit is onrechtvaardig voor Barça, voor de kinderen en hun ouders en voor het voetbal in het algemeen", aldus Bartomeu.

Bartomeu: dit is een groot onrecht

"FIFA verzaakt"

"Wij hebben altijd gezegd dat de straf buiten proporties is. Dit tart alle sportieve logica." De Catalaan gaf de wereldvoetbalbond bovendien een flinke veeg uit de pan. "De FIFA heeft de taak om het voetbal te beschermen, maar met zo'n beslissing neemt het afstand van die taak."

Volgens Bartomeu is de regel die tot de straf heeft geleid niet goed voor de sport. "Barcelona zal zich dan ook inzetten om de regels te verbeteren. Ik hoop dat de FIFA het gezonde verstand zal gebruiken en geen andere club hoeft te lijden onder deze regel."

Nog één beroep mogelijk

Barcelona bekijkt nog of het in beroep gaat tegen de beslissing van het CAS. Dat moet dan gebeuren bij een Zwitserse rechtbank.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl