Thulani Serero reist niet af naar Equatoriaal-Guinea
NOS Voetbal

Ajacied Serero niet opgeroepen voor Afrika Cup

Ajax hoeft niet te vrezen voor langdurige afwezigheid van Thulani Serero. De 24-jarige Zuid-Afrikaan werd opvallend genoeg niet opgenomen in de selectie voor de Afrika Cup, die van 17 januari tot en met 8 februari in Equatoriaal-Guinea wordt gehouden.

Ajax-trainer Frank de Boer had al rekening gehouden met de absentie van de middenvelder tijdens de eerste weken van de tweede seizoenshelft. Om die reden liet hij Serero's beoogde vervanger Jaïro Riedewald de laatste weken speelminuten maken.

Serero was ook opgeroepen voor de voorbereiding, maar ontbreekt op de lijst met 23 geselecteerden. "Serero maakt geen onderdeel uit van het team. Andere spelers hebben bewezen beter te zijn dan hij", verklaarde bondscoach Ephraim Mashaba.

De Afrika Cup is een speciaal toernooi. Ik had graag voor mijn land gespeeld.

Thulani Serero

"Ik vind het erg jammer dat ik niet ben geselecteerd. De Afrika Cup is een speciaal toernooi. Ik had graag voor mijn land gespeeld. Nu zal ik de knop omzetten en me helemaal op Ajax gaan focussen. Er komen direct na de winterstop een aantal belangrijke wedstrijden aan. Daar richt ik me op", reageerde Serero.

Zuid-Afrika is op de Afrika Cup ingedeeld in poule C met Ghana, Senegal en Algerije. De eerste twee gaan door naar de kwartfinales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl