Claudia Pechstein is Duits kampioene allround geworden
NOS Schaatsen

Pechstein pakt 24ste nationale titel

Claudia Pechstein heeft in Inzell het Duitse allroundkampioenschap gewonnen. Het is voor de veterane haar achtste nationale allroundtitel. In totaal is het de 24ste Duitse titel voor de 42-jarige schaatsster.

Op de 500 meter moest Pechstein nog genoegen nemen met het zilver, de drie volgende afstanden werden allemaal gewonnen door de Berlijnse. Isabelle Ost werd op gepaste afstand tweede. Het brons ging naar Bente Kraus.

Nationaal staat er dit seizoen geen maat op Pechstein. Eerder al pakte de vijfvoudig olympisch kampioene al Duitse titels op de massastart, de 1.500 meter, 3.000 meter en de 5.000 meter.

Niet naar EK allround

Pechstein zal echter niet deelnemen aan de EK allround in Tsjeljabinsk "De WK afstanden in Heerenveen zijn haar doel", zegt haar trainer Markus Eicher. "Daar heeft ze goede kans op het podium op de lange afstanden. De EK zijn voor ons minder interessant geworden, omdat daar geen startplekken voor de WK allround worden vergeven."

Baumgärtner wint bij de mannen

Bij de mannen ging de winst naar Alexej Baumgärtner. Hij pakte voor de derde keer de Duitse allroundtitel. Hij gaat echter niet naar de EK allround. De Duitse schaatsbond kijkt voor kwalificatie alleen naar de 500, 1.500 en 5.000 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl