Dafne Schippers
NOS Sport

Schippers maakt in 2015 de keuze

Dafne Schippers zal in het nieuwe jaar besluiten hoe ze haar carrière gaat voortzetten. De atlete moet een keuze maken tussen de meerkamp en de sprintonderdelen waarop ze het afgelopen jaar twee Europese titels veroverde. Voor de wereldkampioenschappen in Peking in augustus wil Schippers de knoop doorhakken. "Het wordt een beetje een definitieve keuze."

De keus is mede bepalend voor de route die Schippers zal volgen op weg naar de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. "Op de WK wil je hetzelfde doen als op de Olympische Spelen, want als je een mooie voorbereiding hebt op de WK is het ideaal om die ook te hebben op de Spelen."

Dafne Schippers kijkt uit naar 2015

Het was het afgelopen jaar het voornaamste gespreksonderwerp binnen de Nederlandse atletiek: gaat Dafne Schippers sprinten of blijft ze de meerkamp trouw? Vooral na haar succes bij de Europese kampioenschappen in Zürich, waar op zowel de 100 als 200 meter soeverein naar de titel snelde, nam de discussie toe. Iedereen had een mening, iedereen wist wat het beste was voor de tweevoudig Europees kampioene.

De atlete zelf hield zich tot dusver op de vlakte. De zevenkamp is haar eerste liefde en die schuif je niet zomaar aan de kant. Daarbij heeft ze aangetoond op dit onderdeel tot de wereldtop te behoren. Bij de WK was ze vorig jaar goed voor brons en tijdens de internationale meerkamp van Götzis verbeterde ze opnieuw het Nederlands record.

Ik ben ook derde van de wereld op de meerkamp. Een mooi onderdeel waarin ik nog heel erg kan groeien.

Dafne Schippers

2014 was voor Dafne Schippers de absolute doorbraak. De twee gouden EK-medailles maakten haar in één keer bekend en geliefd bij het grote publiek. Wat voor invloed het succes heeft op haar toekomst is nog onduidelijk. Ze heeft op de sprint van het succes geproefd en wil dat in 2015 herhalen bij de WK.

Mede door het vertrouwen dat ze dit jaar heeft opgedaan denkt ze in Peking een medaille te kunnen veroveren. "Ik hoop vooral mezelf te kunnen verbeteren, dat is het belangrijkste. Zeker in aanloop naar de Olympische Spelen is het belangrijk dat je zelf stappen blijft maken. Maar ik denk dat het in combinatie gaat met een medaille."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl