Ziggo-klanten moeten hun tv opnieuw instellen
NOS Nieuws

Mega-operatie Ziggo: 2,3 miljoen tv's op zwart

  • Nik Wouters

    Verslaggever economie

  • Nik Wouters

    Verslaggever economie

De televisies van miljoenen huishoudens gaan binnenkort op zwart. Vanwege de fusie met UPC past kabelbedrijf Ziggo zijn netwerk aan. Daardoor moeten klanten hun tv of decoder opnieuw instellen.

Alle 2,3 miljoen klanten die digitaal televisie kijken via Ziggo krijgen ermee te maken. Voor UPC-klanten verandert er niets.

Het is een mega-operatie die we minutieus voorbereiden.

Erik van Doeselaar (Ziggo)

"Wij willen de netwerken van UPC en Ziggo gelijktrekken, zodat we in het hele land dezelfde producten en diensten kunnen aanbieden", zegt woordvoerder Erik van Doeselaar van Ziggo. "Het is een mega-operatie, die we minutieus voorbereiden."

"Klanten moeten eigenlijk hetzelfde doen als wanneer ze een nieuwe tv kopen of een nieuwe decoder krijgen. Dan moet je een frequentie en netwerk-id invullen. Die versturen we per brief."

Mensen die met een digitale recorder opnames hebben gepland, moeten die opnieuw instellen. Ook persoonlijke favorietenlijsten van zenders verdwijnen en moeten opnieuw worden samengesteld.

Gorredijk

Ziggo past het netwerk per regio aan. Klanten krijgen per brief te horen wanneer in hun buurt de tv op zwart gaat.

Het Friese Gorredijk is volgende week de eerste plek waar klanten hun zenders opnieuw moeten instellen. De komende maanden volgt de rest van Nederland.

Op posters die Ziggo verspreidt, zegt het bedrijf dat tv 'beter' wordt door de omzetting. Kijkers krijgen na het opnieuw instellen van de tv alle regionale zenders in het pakket en er zijn meer zenders in HD beschikbaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl