Liverpool-verdediger Martin Škrtel maakt het Swansea-keeper Lukasz Fabianski lastig

Liverpool klopt ook Swansea City

Liverpool heeft in de Premier League de weg omhoog ingeslagen. Swansea City werd met 4-1 geklopt en daardoor klimt Liverpool naar de achtste plaats. Op Tweede Kerstdag won Liverpool ook al: met 1-0 bij Burnley.

Liverpool-coach Brendan Rogers koos tegen Swansea voor een basiself zonder clubicoon Steven Gerrard. De 34-jarige Gerrard, normaliter aanvoerder, kreeg rust vanwege het overvolle programma. In de eerste helft ontwikkelde Liverpool een veldoverwicht en dat leidde tot twee grote kansen: Martin Skrtel kopte hard in na een cornerbal en Raheem Sterling schoot snel en strak in ter hoogte van de penaltystip. Beide keren redde Swansea-keeper Lukasz Fabianski uitstekend.

Maar na ruim een half uur was de Poolse doelman dan toch kansloos: een voorzet van Jordan Henderson werd ingetikt door Alberto Moreno. Swansea creëerde in de eerste helft geen enkele kans en mocht blij zijn dat de achterstand bij rust beperkt bleef tot 1-0.

Blunder

De tweede helft begon met vijf minuten vuurwerk. Liverpool kwam op 2-0 na een enorme blunder van Fabianski. De keeper knalde de bal hard op de rug van Adam Lallana en het leer verdween vervolgens in het Swansea-doel. Uit de daaropvolgende aanval werd het meteen 2-1 door Gylfi Sigurdsson. Amper bekomen van die tegentreffer zag het bomvolle Anfield hoe Raheem Sterling de binnenkant van de paal raakte namens Liverpool.

Adam Lallana viert zijn curieuze goal tegen Swansea City

De hoop voor Swansea op een goed resultaat kon na een uur spelen de prullenbak in. Lallana soleerde langs enkele verdedigers en schoot knap zijn tweede treffer binnen: 3-1. De vierde Liverpool-treffer was een eigen doelpunt van Jonjo Shelvey die een corner achter zijn eigen doelman kopte. Swansea heeft na de kansloze nederlaag evenveel punten als Liverpool en staat negende.