Apple iPhone 4S
NOS Nieuws

Niet tevreden over Apple-app? Geld terug

  • Rachid Finge

    Techredacteur

  • Rachid Finge

    Techredacteur

Apple-gebruikers kunnen binnen twee weken hun geld terugkrijgen als ze ontevreden zijn over apps. Dat blijkt uit nieuwe gebruiksvoorwaarden die onlangs van kracht zijn geworden.

Als een app niet bevalt, kan een gebruiker dat binnen veertien dagen melden in de App Store. Vervolgens wordt de app verwijderd en krijgt de gebruiker het aankoopbedrag terug. De regeling is zonder voorwaarden: gebruikers hoeven niet te vertellen waarom ze ontevreden zijn.

Sommige app-ontwikkelaars maken zich zorgen over de nieuwe regeling. Ze zijn bang dat mensen een spelletje downloaden, binnen twee weken uitspelen en dan hun geld terugvragen. Als dat vaak gebeurt, lopen app-ontwikkelaars veel geld mis.

Android

De aanpassing van de Apple-voorwaarden is het gevolg van nieuwe regels en richtlijnen van de Europese Unie en geldt daarom alleen voor Europese klanten.

Het ligt voor de hand dat Google eenzelfde soort regeling gaat instellen voor Android-gebruikers, maar of dat echt gebeurt en wanneer, is niet duidelijk. Momenteel kunnen Android-gebruikers binnen twee uur na aanschaf hun geld terugvragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl