Danny Green

San Antonio klopt Texaanse rivaal Houston

Danny Green was met 24 punten en vijf 'steals' van grote waarde voor San Antonio Spurs dat in de NBA met 110-106 won van Houston Rockets. Doorslaggevend waren zijn vier benutte vrije worpen in de laatste 22 seconden, waarmee hij de Rockets op afstand wist te houden.

De strijd tussen de Texaanse rivalen ging lang gelijk op, waarbij Houston het meest van de tijd een kleine voorsprong koesterde. In het vierde kwart stokte de productie echter even en kon de thuisploeg een 87-91 achterstand ombuigen tot een 102-91 voorsprong.

De Rockets knokten terug tot 106-103, waarna James Harden, met 28 punten goed op dreef bij Houston, met nog 25 seconden op de klok onnodig balverlies leed. Greens vrije worpen hielpen vervolgens de titelhouder ontsnappen aan een verlenging tegen de Rockets, die de vorige vijf ontmoetingen hadden gewonnen.

Weer nederlaag Knicks

New York Knicks verloor met ruime cijfers bij Portland Trail Blazers: 101-79. Het was al de achtste nederlaag op rij voor de Knicks, die over slechts negen spelers konden beschikken en in de tweede helft ook nog eens Carmelo Anthony zagen uitvallen met een knieblessure.

New York Knicks, de kampioen van 1970 en 1973, heeft dit seizoen van de 33 wedstrijden er niet meer dan vijf in winst weten om te zetten. Tot nu toe doet alleen Philadelphia 76ers het met vier overwinningen het slechter in de NBA.